Time Management is more than just managing our time; it is managing ourselves in relation to time.

Mă gîndesc care ar putea fi motivul pentru care anumiți oameni ar ezita să fie activi, să participe…. măcar la ceva, cel puțin să nu fie absenți la trecerea propriei lor vieți.


T-Shirt-Not Now, I'm Busy-705334

Există oameni care nu au timp pentru a face nimic pentru că sunt ocupați cu prea multe. Prea multe: adică nimic. Am avut și eu cîndva acest sindrom. E stresant… Situația cînd ai o listă de what-to-do, dar nu vrei de nimica să te apuci, doar pentru ca e prea mult și ești sigur că nu vei reuși nimica. Tratament: deadline-uri… îți pui singur ție condiția ce și pînă cînd trebuie să faci 🙂 Poate ar suna ridicol, dar agenda e un friend foarte bun la acest capitol. Utilizînd anumite limite de timp și structurînd lucrul poți descoperi uimitor: că poți avea și timp liber… Bine a zis cine a zis că Every human on earth—Bill Gates, Oprah Winfrey, and you—all have the same amount of time.

Dar, mă întorc la gîndul inițial. Care ar mai putea fi motivul pentru care unii ”indivizi” sunt inactivi? Sunt sigură că, unele persoane, chiar dacă se trezesc la un anumit moment conștientizînd ca demult ar fi trebuit să se trezească, nu au pur și simplu tărie și rușine să se impună, pentru că nu au experiență, background, network, nu au idee de ce sunt buni.

Mai mult decît asta: sunt sigură că mulți – majoritatea oamenilor de pe pămînt nu au scopuri de lungă durată: finisînd BAC-ul nu sunt siguri la care universitate vor merge și care facultate vor alege, absolvind facultatea nu știu ce fac mai departe… nu știu ce vor să facă mai departe. Am vrut doar să-mi exprim condoleanțele, pentru că cunosc astfel de oameni…

Advertisements

6 comments

 1. pai iata inca o dovada ca e adevarat: “cei care utilizeaza rau timpul se plang de lipsa lui” – ehh ce bine ar fi sa stiu cine a spus asta si sa-l citez 🙂

  Like

 2. RodicaM · · Reply

  bun articol.. Time manag. is always a hot topic to discuss.. we always talk and debate what shall we do, but we end by doin nothing. and for those that do manage to deal Greatly with their time, should they help the others mb? turning the lights on for the lazy ones 😛

  Like

 3. Vitalie Rotaru · · Reply

  Time managment? Cred ca atunci cind incepi sa traiesti cu adevarat nu iti mai pasa de nici un fel de time managment. Simplu citeodata ma simt fericit ca exist si ca sunt sanatos si pot merge. Am incercat sa fiu obsedat de aceasta lozinca parazitara dar am inteles ca sunt lucruri si situatii incontrolabile si simplu citeodata ai nevoie sa savurezi viata asa cum e ea oriunde nu te-ai afla.
  In final cred ca e bine sa te afli in mediul potrivit ca sa devii ceia ce vrei cu adevarat si fiecare din noi isi merita viata.
  Credeti ca a fi bogat e usor si placut? Ba deloc. In mare parte inseamna sa fii paranoic,singur, chiar de ai familie ii vezi ca dusmani, mereu ocupat de probleme, sanatate subreda, obsedat de bunuri materiala, etc.
  E foarte placut sa ai o viata modesta si fara griji. Eu nu doresc la multi oameni sa fie bogati si ocupati si sa se conduca de acest stupid time managment. Lasa majoritatea sa traiasca asa cum simte ea.

  P.S.
  Daca dragoste nu e nimic nu e.
  Adica fiti in armonie cu viata si cu planurile personale.

  Like

  1. Nu m-am referit in acest articol la planificarea amanuntita a orarului. Chiar nu. Prin time-management presupun utilizarea calitativa a timpului. Cunosc atitea persoane care traiesc fara scopuri, fara dorinte, dara idei, fara ambitii, fara vise! Si acest lucru e trist, pentru ca daca un tinar sau o tinara de 20 de ani alege sa nu mearga la prima pereche la universitate pentru ca ii este somn. Fuge de la ultima ca sa vina acasa si sa faca amiaza. Activitatea la ore – zero, activitate extra-curriculara – zero. Nustiu care sa la fie remediul, dar ramin de parerea ca timpul trebuie, totusi, sa fie pus la cintar.

   Like

 4. Vitalie Rotaru · · Reply

  Zici ca trebuie? Eu cred ca e de dorit. Acestor oameni daca le e bine sa traiasca astfel si ei si simt fericiti cum sunt eu nu cred ca ar trebui sa ii impedicam sa o faca.

  Like

 5. Avem o clipa in goana generatiilor ca sa realizam ceva.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: