Cele două cuvinte :)

Cântecul care zumzăie în urechi. Despre cuvintele care se vor auzite! Și pe care e ”atât” de greu să le pronunți 😉

Advertisements

11 comments

 1. Frumos!

  Like

 2. Stii cintecul acesta e super,dintr-un punct de vedere.Si mie acum…., sotia /inca pina ce-o fi pe “hirtie”/ imi spune,ca nu i-am spus destul de des,ca o iubesc.Dar este si alt punct de vedere,ca n-am facut-o mai putin decit alti cineva….Chiar poate prea mult o iubeam /o iubesc/ si acum sufer eu,dar nu aceasta e cel mai strasnic-sufera fetita mea cea draga.Si bine ar fi,daca ai intelege cu adevarat,ca ai capatat o alta dragoste,dar cind prin net cineva prinde toate “spaghetele” si nici nu-si dau seama,ca le trebuiesc acestor barbati doar pentru niste partide de sex.Atunci cu adevarat intelegi,ca proverbul are dreptul la existenta-femeiile “iubesc cu urechile”.Si de distrugi si mai tare,cind stii,ca sotia ta era cindva atit de inteleapta /in rusa ar suna mai perfect-mudraia/

  Like

  1. Natalia Bejan · · Reply

   Cred că dragostea are nevoie de o interpretare specială atunci când e vorba de familie… pentru că nu ar fi o dragoste simplă, ci una care a vrut să aibă temei, …dar cred că mai mult la tema asta nu pot să-mi expun părerea, atât timp cât nu am trăit ”dragoste în familie”.

   Like

   1. Stii Natalia este loc pentru spatiu de a discuta despre dragoste chiar si acea, s-o numim din familie.Dar mai simplu as vrea sa spun,ca dragostea cu adevarat sau este sau nu este.Si daca cineva ar spune,ca sa “mainci intruna una si aceias zeama te saturi”-tot ar avea dreptate… .Important sa vrei sa gasesti in persoana “draga” ceva bun ce n-ai descoperit,daca te-ai plictisit…,iar altii,cei ce sau plictisit in orisicare persoana pot gasi ceva negativ.Doar nu suntem Sfinti.Ar mai fi o chestie,cind am dat pe net cautare din punctul de vedere al psihologilor cit priveste criza de virsta la partea femenina cu stupiditate aflu,ca persoana mea iubita este fix in virsta aceasta de 30-31 ani.Nici mai mult nici mai putin.Tot specialistii in materie de psihologie afirma,ca femeia se “maturizeaza” /nu se vorbeste de cazuri aparte/,abea la 35 ani

    Like

   2. La fel pot sa-ti mai spun,ca daca “cineva” nu va avea intelepciune,atunci mai bine nici sa nu te casatoresti.Daca ne-ai fi cunoscut familia noastra,mai fi inteles despre ce vorbesc.Atunci cind in casa ta pling si peretii…,imi pun intrebarea pentru ce mi-a trebuit sa ma casatoresc….Cindva in viata ,am avut si eu un astfel de “SV” ca al tau….Iar peste o perioada de timp intelegi,ca “aceasta” niminui nu-i trebuie iar tu te simti aruncat la lada cu “gunoi”.Si sa atragi atentia,ca aceasta iti vorbeste un optimist cindva de neifrint-anume aceasta si iti joaca festa…

    Like

 3. A nu cunoaste ce inseamna “Dragoste” in casatorie din motive expuse-ma pus pe ginduri.
  Reesind din faptul dat poate ar fi mai bine de a da “definitia”,dar ce ar insemna o dragoste pina la casatorie /cred cei ce sunt casatoriti,au avut posibilitatea sa retraiasca acest sentiment in acea perioda/.
  Si cu stupiditate aflu sau mai corect imi pun intrebarea,dar cei pina la casatorie-au “iubit” in genere.In majoritatea cazurilor ei sunt tineri.Tinerii incearca sa se manifeste prin…ceva,sa demonstreze celor din jur careva lucruri.E si normal,insa nu vor sa-si dea seama,ca “teoremele” demult au fost demonstrate.La aceasta etapa fiinta umana,in primul rind se indragosteste de “chipul” cuiva.Se poate oare afirma,ca facind cunostinta prin net…,este o dragoste.Cum poate spune fiinta umana,ca il iubeste pe acest om…,cind ii vede doar chipul si “aude” cuvintele /mai des le citesc/.Cu cit este mai in virsta fiinta umana,cu aceia spune minciuni mai multe-are o “experienta” bogata.De aici si faptul,de ce partea femenina se indragosteste preponderent cu barbati mai in virsta.Acestia sunt mai atenti /au “ars” cindva/,mai retinuti si nu in ultimul rind,cum am afirmat mai minciunosi.Omul se naste curat,iar cu timpul “noroiul ” se lipeste de el,precum un morman de zapada cind il cotilesti.
  A Iubi inseamna – a Jertfi.Iar cel mai bun exemplu si aliat al meu in cele spuse de mine este Dumnezeu.Orice crestin stie,ca dragostea fata de Dumnezeu se manifesta prin jertfa.
  Numai in casatorie,ma conving eu poti sa afle cu adevarat iubesti sau nu.Deoarece in casatorie tot timpul esti nevoit sa jertfesti.Cineva din soti jertfeste cu cariera sa,chiar cu personalitatea.Chiar din simplu motiv,ca este necesar nu numai a creste,dar si a educa copii.Restul ar fi “filosofie”… .Numai in casatorie dupa ani de zile,cind vezi ca sotii lasa in cratita cea mai buna parte a gainii din zeama,pentru sotul,sotia iubita,clar si copii,cu adevarat intelegi,ca in familia aceasta este dragoste.
  Pina la casatorie esti doar “Tu” singur/Si la “tine” predomina EGO-ismul,iar daca dupa casatorie nu te vei debarasa de acest egoism,atunci in aceasta casatorie,cu regret nu va veni dragostea cu adevarat.
  Nu spun,ca in persoanasun mea am fost sau sunt un inger,dar cred e important sa recunosti greselile,sa ierti si nici intr-un caz sa nu urasti.Asta nu-mi apartine,aceasta spune Dumnezeu.
  E important sa raspundem la aceste intrebari.Da esti talentata,poate mai mult ca mine, ai raspuns frumos,as spune destul de “strategic”.Insa vreau sa-ti spun,ca este o chestie destul de dureroasa.Atit de dureroasa incit a spune cuvintul “dureros”, ar fi cum n-ai spune nimic.Aceasta tema merita abordata,mai ales daca oamenii ar ridica datele statistice unde se mentioneaza,ca in Rusia cifra divorturilor o constitue 70-80%,Moldova 60-70%,UE sub 60%.
  In fine as vrea sa mai spun odata,ca dragostea Adevarata poti s-o intelegi totusi dupa ani de casatorie,deoarece la 20 ani predomina – simtul,la 30 ani-talentul,iar la 40 ani – ratiunea.Acea dragoste /nu ma refer la tine/ la 20 ani sau de ce nu prin internet,este manifestata doar prin sentimente.Dar pentru o Dragoste Deplina mai sunt necesare si aceste doua componente,cum ar fi “talentul” si “ratiunea”,clar daca ma exprim pe intelese… . De aceia iti dau dreptate,deoarece tu cumva ai spus,ca nu poti sa-ti expui parerea,din momente obiective.Important de a nu repeta greselile altora.Iar dragostea in casatorie poate deveni un Rai, doar daca se doreste… .Tu esti gata sa jertfesti totul… pentru Ea.Nu cred!

  Like

  1. Natalia Bejan · · Reply

   Alex, e una daca vezi schimbarile astea ca o jertfa si e cu totul altceva, daca o faci pentru ca simti ca asta te face implinit!

   Eu nu as numi “asta” jertfa, as numi compromis, daca vrei. Dar, pana la urma cred ca daca oamenii se iubesc cu adevarat nu exista in principiu pierdere sau dezicere de la ceva. Daca simti ca necesitatea de afirmare a propriului eu te apasa inseamna ca acest EU nu e “in apele sale” sau nu e facut sa se simta astfel. Dar, iarasi, nu pot sa judec, imi exprim doar o parere justificate de detalii de suprafata.

   Ratele divorturilor nu arata decat ca oamenii nu fac alegeri corecte totdeauna. Apoi incearca sa le corecteze. Nu zic ca e bine acest lucru. Dar, decat sa traiesti nefericit langa persoana care, la fel, nu poate fi fericita, …solutie mai buna decat o noua “cautarea” nu poate fi.

   Imi este putin cam greu sa gandesc atat de pesimist pentru ca nu trec prin astfel de emotii si sper sa nu le cunosc niciodata…

   Like

   1. “Eu nu as numi “asta” jertfa, as numi compromis” …De la schimbarea termenilor suma nu se schimba… .Probabil n-ai citit Biblia /cum n-am facut-o nici eu pina acum/,inchipuiti cum ar arata “notiunea” de compromis in relatia unui crestin cu Dumnezeu-numai nu spune,ca etse o alta dragoste.
    “Ratele divorturilor nu arata decat ca oamenii nu fac alegeri corecte totdeauna” Stii o data…,am descoperit,ca fiecare din noi se socoate mult mai destept decit altii…,acum imi dau seama,ca in general dupa capacitati,toti semenii nostri nu se deosebesc in principii unii de altii.Pur si simplu este o categorie de oameni mai talentati decit altii /plus aceasta s-ar mai referi la diverse domenii/.Eu moldovenilor le mai spun asa-noi suntem ca ciinii,totul intelegem,dar nu putem vorbi /adica nu putem explica,da notiuni…/.Mai pe scurt ce am vrut sa spun;daca ar fi vorba de 10% si nu de 70-80% eu nici nu faceam trimitere la aceasta “problema” si eram de acord cu tine in toate… .Cifrele aceastea sunt o TRAGEDIE.Eu te inteleg,ca “departe” ai fi de “tema” aceasta,dar nici nu-ti doresc sa te “apropii” de ea vre-o data.Un lucru vreau sa-ti spun,sau un sfat /toata viata am avut nevoie de ele,dar cu parere de rau,practic nu avea cine sa mi le dea…/;cind ai afirmat “Dar, decat sa traiesti nefericit langa persoana care, la fel, nu poate fi fericita, …solutie mai buna decat o noua “cautarea” nu poate fi.” Iar a vorbit EGO-ismul din femeie,deoarece nu te-ai gindit la copii-in cazul dat ei precis nu vor fi fereciti,pun pariu… .Aici tot ai putea vorbi de “compromis”?Sau totusi ar fi o jertfa…?

    Like

   2. Natalia Bejan · ·

    Spun scurt pe doi si mai mult la tema data nu vreau sa discut. Eu Biblia am citit, o port cu mine indiferent unde sunt si indiferent daca stiu ca o voi rasfoi azi, maine sau anul viitor. Iar in ceea ce priveste copiii, stiu cum e situatia asta, o spun nu ca parinte, evident, ci ca copil. Si stiu ca parintii nu-si fac copiii mai fericiti prin faptul ca continue sa se suporte unul pe altul de dragul “fericirii pruncilor”, ba chiar mai mult – ii nefericesc. Asta o stiu si explicatii nu cer, nici contradictiile nu ma vor convinge de contrariu.

    Si: termenul de egoism de femeie mi-e un pic strain, totusi. Daca rationamentul, gandirea la rece e motiv pentru a ma numi egoista, atunci… spun ca nu sunt de acord cu parerea si atat.

    Like

 4. Cu parere de rau n-am dovedit sa fac un p.s. pina ce tu ai spus pe “”scurt pe doi”,dar totusi il scriu… .
  Sa nu crezi,ca in a doua,a treia… e.t.c.casatorie,sotii vor fi mai fereciti.Da ei poate vor gasi o armonie,o grija mai deosebita fata de sine,dar nici de cum nu vor gasi acel sentiment de dragoste,pe care l-au retrait din prima casatorie /nu vorbesc de cazurile unde era violenta in familie/.Cu parere de rau acest fapt departe nu va fi recunoscut de majoritatea celor divortati.Si imi dau seama,ca cei ce nu se casatoresc a doua oara,au inteles perfect acest lucru,dupa cum mentionez si eu.
  De ce cineva in a doua casatorie li se pare,ca sunt mai fereciti.Deoarece dupa prima cum mai mentionam au “ars”.Si daca din nou se casatoresc,ei deja au “experienta” si sau invatat a jertfi.Si Natalia te rog nu asocia acest “termen” cu ceva negativ.Asociazal spre exemplu cu cuvintul a “ceda”
  Eu nu inteleg la ce iti foloseste Biblia,daca nu ei in consideratie acel fapt,ca ea Isus a spus-Casatoria nu se Desface.Ma rog unii o citesc probabil din curiozitate,ca pe o filosofie.La fel mai spune,ca cel ce va face acest lucru – va deveni un prostituat /nu am varianta romana,pentru ati reda verseturile Евангелие от Марка 10-2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,apropo eu tot o port cu mine zi de zi cu mine in buzunar/
  Si eu nu mai rau pot judeca la rece.Asa ma “facut” viata si asa mi-a cerut profesia.A judeca la rece mai inseamna a fi si intelept,chiar daca aceasta tine de pastrarea casniciei pentru copii.Am spus psihologii /cei de gen femenin/ afirma,ca femeia psihologic se maturizeaza abia la 35 de ani /acest lucru poti sa-l gasesti si pe net/.La 30 ea ajunge in etapa de criza.Pur si simplu la parerea mea,femeia la aceasta etapa trebuie sa se abtina de niste pasi “pripiti”.Va trece putin timp si poftim… .Nimeni din cei de pe Tera din punct de vedere juridic nu este in drept sa ceara de la sot sa purcedeze anume intr-un fel /clar daca cu adevarat ai fi crestin,atunci jurisprudenta nu are aici loc pentru spatiu/.
  Iar daca cuiva nui ajunge intelepciune,atunci clar,ca copii probabil nu vor fi mai fereciti.
  Crezi,ca eu imi doresc sa prelungesc aceasta discutie,presupun gresesti /eu pentru prima data in viata pierd atiata timp pentru a scrie unei persoane necunoscute-eu tot timpul eram si sunt in sinul familiei/.Omului nu poti sai explici cu “sila”.Si cind copilul ii roaga pe parinti,sa pastreze familia in care cu adevarat a dominat dragostea,sa nu vinda casa pe care tot noi am construito de la prima petricica,ca diavolul va iesi din mamica…,eu nu stiu cit de “rece” trebuie sa fii la minte.De aceia si spun,ca aceasta nu inseamna “a gindi la rece”, aceasta inseamna EGO-ism. De ce scriu aceste trei litere EGO-mari,deoarece asa in horoscop este catalogat femeia scorpion in primul rind.
  Imi dau seama,ca nu te-am inteles bine din “primele fraze”. Stii persoana pe care eu o iubesc mai mult decit viata mea /eu am cedat tot-cariera,chiar prieteni,de multi ani nu servesc bauturi spirtoase nu mai spun de altele-apropo asta a si fost Greseala Mea/,la moment deja a inteles,ca a fost inselata de “european” si ea ii trebuia celuia doar pentru niste partide de sex.Dar cu parere de rau EGO-ismul femeiesc nu-i permite sa recunoasca acest lucru.Presupun femeia nu poate gindi si la “cald”… .Nui nimic la momentul de fata,eu invat Biblia nu ca pe o filosofie,ma rog Domnului si Noi vom reusi.Cum spune fetita mea: “tatii de partea ta este Dumnezeu si eu”.La rindul sau eu stiu de ce te-ai infuriat,pentru ca ai inteles,ca pot sa am dreptate.Persoana mea draga,dindusi seama,ca a fost inselata de “barbatii” din reteaua internautica,tot este infuriata,deoarece eu anterior o preintimpinasem despre acest lucru.Si e normal ca acel EGO-ism femeiesc,nu-i permite sa recunoasca acest lucru atit de repede.Mai ales dupa atita Durere exprimata de ea in adresa mea.Nui nimic eu sunt crestin,iar in Sfinta Scriptura-Iacov 2,3,4 spune despre Rabdare.
  ADIO!

  Like

  1. Natalia Bejan · · Reply

   Alex, exista diferite familii si diferite situatii. In cazul in care o persoana incearca sa-si linisteasca problemele pe net ar trebui sa inteleaga ca persoanele care ii citesc “situatia” nu stiu adancimea a tot ce se intampla. Exista familii in care copiii isi urasc tatal, pentru ca acesta-i agreaseaza si pe ei, si pe mama lor. Dar pe soti ii leaga casatoria. Oare in cazul acesta casatoria trebuie pastrata in numele lui Isus, pentru ca asa a spus El? Atunci eu altceva nu inteleg: Dumnezeu e dragoste, iar familia fara dragoste ar insemna ca nu e o familie a lui Dumnezeu…

   In cazul tau inteleg ca e mult mai complicat de data ce copiii (copilul) e de partea ta… dar, nu cred ca-s eu persoana competenta de a-ti aduce cele mai bune sfaturi in acest sens. Gaseste-le in tine si in copilul tau… Referitor la ego-ism as avea multe de spus, dar cred ca voi pastra parerea mea pentru mine.

   Si inca ceva… indiferent cu ce scop am Biblia la mine, nu cred ca exista vreun om pe pamant care imi poate reprosa: “pentru ce-o mai tii?”; un om care ii stie pretul nu ar trebui sa-si permita una ca asta. Chiar daca vad in ea o filosofie, asa il vad eu pe Dumnezeu. Daca gresesc – el mi-o poate resprosa, nimeni altcineva.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: