Spuneţi-le guvernanţilor că suntem Net Losers!

Articol Vox.Publika

Matematică simplă utilizată pentru ca să ne dăm seama unde se răstoarnă piaţa forţei de muncă din Moldova. Anul trecut am pierdut 41000 locuri de muncă (asta am citit aici), pentru ca anul ăsta să ne mulţumim cu 4969 locuri noi de muncă (cititaici). Vreo (minim) 30 mii de oameni noi-nouţi şomeri.

Deşi, la sigur, pe parcursul anului curent, numărul noilor locuri de muncă va creşte, pentru că ofertele se schimbă, unele apar, altele se completează cu angajaţi, diferenţa dintre ceea ce s-a pierdut anul trecut şi ceea ce apare nou, ca alternative pentru cei disponibilizaţi – e incomparabilă.

Părerea mea e că Moldova nu-şi poate permite luxul de a disponibiliza atâţia oameni. Taxele la stat scad, indemnizaţiile totale de şomaj cresc, dar mai important e faptul că şi mai mulţi oameni îşi vor face valizele.

Ar fi bine de pus pe cineva la curent (ironic o spun), poate le-ar fi interesant celora de la guvernare – care cu atâtea soluţii vin că ai impresia că-s mai multe soluţii decât probleme. Ori сă soluţiile lor zboară pe undeva, ori ei nu ştiu de adevăratele probleme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: