În PMAN la 7 decembrie?

Primit multiple mesaje cu îndemnul de a merge în PMAN la 7 decembrie. Mă gândeam doar care-i sensul…? De data asta alegerile au fost monitorizate de AIE (sau cum s-ar zice ”de-ai noștri”), așa că nu ai cum implica că s-ar fi falsificat ceva. Rezultate obiective.

PCRM cu PD nu au suficiente mandate împreună luate pentru a decide ceva în țara asta pentru nu mai mult decât un an, oricum. Dacă se găsesc trădători din AIE (mă refer la AIE net: PL +PLDM) care să voteze instaurarea în puteri a coaliției de centru-stânga – tot n-ai cum reproșa, decât ție însuți, că nu ai făcut o alegere corectă, pentru că până la urmă… nu ai avut din ce alege (pesimist vorbind). Dar, să fim optimiști.

Dacă președintele nu va fi ales. Anticipate la anu’. Revin la întrebarea inițială: pentru ce să iasă lumea în PMAN la 7 decembrie? Să arate că nu mai vrea Roșca-2? Dacă va fi – l-am ales noi. Dacă n-o fi, de ce să iasă lumea în PMAN?

19 comments

  1. Total de acord cu tine. Nu înțeleg care-i pontu la 7 decembrie în PMAN.

    Like

    1. Pontul este sa punem o presiune sociala si mai mare pe umerii PD-ului. Sa inteleaga ca societatea nu vrea comunisti sau neocomunisti la guvernare

      Like

      1. …eu am impresia că PD și așa are suficientă presiune pe umeri din partea UE și Rusia. Eu l-aș lăsa să facă calm alegerea. Depinde nu doar de el, depinde și de strategia abordată de colegii de alianță. PCRM încearcă să-l cumpere cu funcții importante; dacă AIE nu va face la fel, Lupu se va da cumpărat indiferent de presiunile sociale prin mitinguri.

        Like

  2. şi oameni amuzanţi.
    voi l-aţi votat pe Lupu?
    păi cum, mama focului, poate să vă trădeze dacă voi nu l-aţi votat?

    Like

    1. Cunosc mulți oameni raționali: pro-europeni, care l-au votat pe Lupu considerându-l în AIE și nu pro-alianță cu PCRM. Pe ei Lupu i-ar trăda direct. Pe ceilalți, care au votat cu oricine altcineva din alianță, Lupu i-ar trăda indirect.

      Pentru mine acest simplu raționamentul are sens.

      Like

  3. “raționali: pro-europeni” :)))
    Deci antieuropenii sînt iraţionali?

    Like

    1. Cer scuze pentru exprimare confuză a ideii 🙂 Am avut în vedere: oameni care și-au dat un vot conștient și gândit pro-AIE, pro-Europa, dar prin Partidul Democrat, care-i uneori mai adecvat și rațional decât ceilalți AIE-iști (aici deja cuvintele au interpretarea corectă).

      Probabil puțini în general au votat cu PD anume cu speranța ca aceștia să se asocieze cu PRCM…

      Anti-europenii (dacă există, dar cred că ați avut în vedere pro-rușii) au și ei raționamentele lor. Dar, mie îmi sunt mai aproape valorile europene.

      Like

  4. “Anti-europenii … pro-rușii” de ce gîndiţi în alb negru?
    credeţi c ătoţi moldovenii ard de nerăbdare să fie robii occidentului sau a Rusiei?
    Mai sînt unii care nu şi-au schimbat onoarea pe o ladă de votcă rusească sau de cîrnaţ european.

    PD nu a avut un mesaj integraţionist şi se ştie cu certitudine că ăştia nu au gînduri europene, ci filoruse – Lupu a declarat asta în repetate rînduri.

    Like

    1. Napocel · · Reply

      E mult mai gustos cârnatul european decât cel rusesc. Onoare? Ce onoare? Te referi la onoarea moldovenească dintr-u utopic stat Republica Moldova ce va fi mai tare decât Elveția? 😆 E foarte rațional ca moldovenii să se apropie de valorile europeneși bineînțels de România. Este ceva de râs chiar de plâns de fapt că unii moldoveni se feresc de apropierea față de România, valorile europene. Este ceva hilar când auzi moldoveni ce cred că vor avea o Moldovă suverană, puternică care va face ca eevețienii să crape de invidie.

      Like

      1. uuuuuuuuuuu, domnule, vorbiți ca un tovarăși…
        care “valori europene”?
        Treziți-vă din propaganda de sorgintie comunistă.
        Eminescu demult i-a zis pe nume așa zisei “culturi europene”.

        Mă feresc, chiar fug! de struțocămilă de azi care se numește România, pentru că este cel mai antiromânesc stat de pe pămînt, nicăieri ca aici valorile românești nu sînt batjocorite în asemenea hal!

        Like

  5. Parere · · Reply

    Eu zic ca este tolc in a face acest meeting. Un fel de testare a electoratului. Lupu trebuie sa fie blamat cumsecade de cei de la PL si PLDM pentru tradare. Asta intr-un fel se va stoca in memoria electoratului, Lupu va fi aratat in massmedia aplahotniuciana drept un criminal si tradator, ratingul lui va ajunge la nivelul lui Rosca in acest an de guvernare comunista.

    Like

    1. Da.. dar din altă parte Lupu nu a făcut nici o declarație în acest sens (de asociere cu PCRM). S-ar putea să fie ponegrită imaginea lui fără motive. Aș înțelege sensul mitingului în cazul în care s-ar cunoaște deja despre coaliție… dar așa. Poate-i preamatur să se facă ca ritingul lui Lupu să ajungă la cel al lui Roșca?

      Like

  6. anunaku · · Reply

    Doua motive cel putin pentru miting masiv:
    – sa se arate comunitati internationale ca cetatenii RM sunt IMPOTRIVA interventiilor fatzishe din partea Moscovei, asa cum a fost treaba cu NEinvitatul si NEbinevenitul fost general KGBist si coleg din ’80 cu Putin, dl. Naryshkin. Asta in contextul in care presedintele Parlamentului European deja isi anuntate o vizita pe 10 Dec in RM.
    – sa i se arate dlui (za)Lupu ca lumea s-a saturat si NU va mai tolera Rosca(ti) indiferent de culoarea politica!

    BASARABIE – trezeste-te, NU sta cu mainile in sin!

    Viitorul se face cu propriile maine, nu vine de la sine!

    Like

    1. iaca logică televizată!
      adică să vină un boșorog rus – este ocupație, iar să vină unul european nu este?
      cu ce vă spală creierii?
      treziți-vă, oameni buni, ocupația este ocupație indiferent de culoarea politică sau poziția geografică!

      Like

      1. ProMoldova · ·

        Oleg, absolut deacord.De ce noi trebuie sa ne unim cu cineva sau sa tindem sa ne integram….Ocupatia e ocupatie, cu adevarat, de ce noi nu putem fi desinestatatori, doar prieteni cu toti din jur?De ce trebuie sa ne supunem cuiva? Suntem un popor destul de destept. De ce cineva strain trebuie sa ne conduca?

        Like

      2. cineva tre să ne conducă, pentru că așa se face propagandă la ZomboTV, ne tot impun complexul de inferioritate debilă, prin tot felul de programe de “democratizare”

        Like

      3. Napocel · ·

        Da, acțiunile pentru democratizare sunt binevenite. Nu-mi dau seama cum nu vezi Oleg dragă că societatea moldovenească din Moldova ocupată este din păcate nostalgică și slab informată. Este mai mutl decât evident.

        Like

  7. Napocel, democrația e un mit.
    Îndobitocirea din Moldova este la fel de evidentă ca și în România.
    Înainte se cîntau ode comunismului, acum democrației – instrumentele nu s-au schimbat: aceeași propagandă, aceiași adoratori năuci, aceleași slogane utopice despre viitor luminos.

    “informarea” și ea este un mit, menit să atragă prostimea mai aproape de tembelizator.

    Like

  8. Shirely Heldman · · Reply

    When i visit a blog, chances are that i get disappointed. On the contrary,I could honestly say that you writting is decent and your website solid.

    Like

Leave a comment